Be Quick Dokkum kwam niet verder dan 2-0 tegen VV Hardegarijp (rood-zwarte tenues). Foto: Lammert Damsma

Be Quick Dokkum thuis te sterk voor Hardegarijp

DOKKUM - De drie punten bleven zaterdag in Dokkum, maar daar was eigenlijk ook alles mee gezegd voor de voetballers van Be Quick.

Tegenstander VV Hardegarijp kwam voor een punt en die opzet leek tot een kwartier voor het einde te slagen. De erg povere wedstrijd werd pas beslist in de laatste vijftien minuten. Be Quick kreeg waar het recht op had, maar over het vertoonde spel kan de thuisclub onmogelijk tevreden zijn. In de eerste helft waren de hoogtepunten slechts op één hand te tellen. Be Quick speelde in een laag tempo, creëerde vrijwel niets en maakte slordige fouten in de passing. De gasten, met de 49-jarige Tjeerd Rijpma in het centrum van de verdediging, hielden stand.

Rindert Ykema kwam namens Be Quick in kansrijke positie, maar keeper Freerk Jan Oosterhuis stond de openingstreffer in de weg. Een hard schot uit de tweede lijn van Rudolf Banga werd heel knap gepakt door dezelfde Oosterhuis. Hardegarijp was voor de rust één keer dreigend met een boogballetje van Benny Dijkstra, maar de bal verdween zowel over keeper Eelke Kooistra als over het doel. Na de rust was Rindert Ykema al in de eerste minuut gevaarlijk, maar zijn kopbal ging naast het doel. Be Quick was net als in de eerste helft de beter voetballende ploeg, maar het miste opnieuw nauwkeurigheid en ook de echte dynamiek ontbrak. Een kwartier voor het einde viel de verdiende treffer. Jordi van der Weg bracht de bal voor het doel en deze werd technisch knap gecontroleerd door spits Frits Veenema. Zijn fraaie afronding mocht er zijn: 1-0. Zes minuten voor het einde kopte Ynte Koopal de tweede treffer binnen, na een indraaiende hoekschop van Jan Jaap de Boer: 2-0. Zaterdag speelt Be Quick in en tegen Marum. Beide teams staan op de tweede plaats, alleen het doelsaldo van Marum is aanmerkelijk beter.