De kampioenen van Friese Boys 45+.
De kampioenen van Friese Boys 45+. Foto: Ingezonden

Voetballers Friese Boys 45+ kampioen

KOLLUMERZWAAG - De spelers van Friese Boys 45+ uit Kollumerzwaag zijn alweer kampioen.

Een ronde voor het einde van de competitie waren de voetballers van Friese Boys al kampioen. De laatste ronde werd tegen Harkema Opeinde gespeeld.

De eindstand: 1. Friese Boys 12-25. 2. Drogeham 12-16. 3. Harkema Opeinde 12-12. 4 VVT 12-10.

Het vrijdagavondvoetbal leeft bij Friese Boys, Er zijn nu vier teams, bij de heren 45+, 35-1 en 35-2. Bij de vrouwen is er een 30+ team.

Eerste team

Het eerste team van Friese Boys bivakkeert in de middenmoot van de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. VIOD Driesum won zaterdag de thuiswedstrijd van Friese Boys met 5-2.

Daar zag het in de pauze niet naar uit want toen leidde Friese Boys met 0-2 door doelpunten van Sander Hoekstra. Daarna keerde het tij. Grote man bij VIOD Driesum was aanvaller Pieter-Ele Kuitert die in de tweede helft vier goals liet noteren.

"De eerste helft was goed van onze kant", aldus Sander Hoekstra van Friese Boys. "We hadden misschien wel op 3-0 of 4-0 kunnen staan. Na de rust waren we te bang, Het werd snel 1-2 en toen kregen we het moeilijk. Wij gaven één of twee goals weg vandaag."