Broekster Boys (blauw tenue) zoekt de aanval tegen Pelikaan-S.
Broekster Boys (blauw tenue) zoekt de aanval tegen Pelikaan-S. Foto: Jacqueline Jongsma

Zwaar bevochten punt voor Broekster Boys

OOSTWOLD - Het collectief van Broekster Boys heeft afgelopen zaterdag een punt verdiend. Zo mag het wel gezegd worden na de zware wedstrijd tegen Pelikaan-S.

De ploeg uit Oostwold beschikt over een sterk middenveld met technisch goede spelers die op het kunstgras goed kunnen voetballen. Broekster Boys stelde daar een karrenvracht aan werklust tegenover en met enig geluk kon daarmee een punt bijgeschreven worden.

Vijf minuten voor rust kwam Broekster Boys verrassend op voorsprong. Het snoeiharde schot van Hedgar Hoekstra (na een fantastische pass van Jos Regnerus) ging voorlangs maar niemand had nog gerekend op zijn naamgenoot Vincent Hoekstra. Als een duiveltje uit een doosje wist de gedreven vleugelspeler de bal nog tegen het net te rossen en zo stond Broekster Boys zomaar op voorsprong. In die laatste vijf minuten regende het kansen aan beide kanten.

Na rust ontstond een zelfde spelbeeld. Pelikaan-S had het veldoverwicht en Broekster Boys loerde op de counter. Jos Regnerus speelde een ijzersterke partij en was deze wedstrijd een belangrijke pion in het spel van Broekster Boys. De strijdlust van Broekster Boys was enorm, maar kostte ook kracht. Het leverde onnauwkeurigheden en een paar kaarten op, maar de Pelikanen wisten daar eerst nog niet van te profiteren. Toch moest Broekster Boys het hoofd buigen na een voorzet, waarna Jan Hooiveld over de uitkomende keeper Sijbren Terlouw kopte: 1-1 met nog een kwartier te spelen. Zaterdag speelt Broekster Boys weer thuis in Damwâld, dan tegen het stugge Noordscheschut. Vorig seizoen gingen beide wedstrijden verloren en eindigde deze ploeg op de vierde plaats. Er wordt om half drie afgetrapt.