Jurre Knossen van FMT Sport met zijn diploma.
Jurre Knossen van FMT Sport met zijn diploma. Foto: Ingezonden

Judoka's FMT Sport winnen overal wat

EMMEN - Op verschillende plekken kon afgelopen weekend gejudood worden en dat deden de judoka's van FMT Sport uit Oen tsjerk/Feanwâlden. Zaterdag was er in Emmen het internationale Open Drentse Kampioenschap.

Na winstpartijen wist Nynke de Vries uit Gytsjerk (tot 12 jaar, tot 30 kilo) het beslag te leggen op de zilveren medaille. In Leeuwarden konden beginnende wedstrijdjudoka's ervaring opdoen bij de Azeven Battle Award. Hier zijn geen prijzen te winnen maar verdien je punten waarmee je een gele Award (soort diploma) verdient, vervolgens de oranje tot aan de zwarte. Jurre Knossen (Oentsjerk), Roan Wiegersma (Leeuwarden), Nyncke Limpens (Gytsjerk) en Thieme van der Bij (Birdaard) haalden flink wat punten binnen. Zondag kwam Leah Offenberg uit Leeuwarden (tot 13 jaar, tot 40 kilo) op de mat in het Belgische Zwijndrecht. In de voorrondes won zij alles met ippon (vol punt). Ook won ze de finale, wat dus goud opleverde.