De deelnemers van GVV Feanwâlden op de plaatsingswedstrijd.
De deelnemers van GVV Feanwâlden op de plaatsingswedstrijd. Foto: Ingezonden

Turnmedailles GVV en Turnlust Hallum

BUITENPOST - Drie teams van GVV Feanwâlden deden zaterdag mee in Buitenpost aan het groepsspringen.

De meiden kwamen uit in de jeugd E en werden op lange mat en trampoline-valmat derde. Op de onderdelen plankoline-kast en trampoline-kast misten zij net het podium en werden vierde.

Voor het eerst deed GVV mee met een jongens instapteam. Voor zeven jongens was dit hun eerste wedstrijd. Het team werd eerste op de onderdelen trampoline-valmat en plankoline-kast. Ook deed GVV mee met een herenteam dat uitkwam bij de jeugd D. Zij behaalden goud op de onderdelen trampoline-valmat en plankoline-kast. Zij hebben zich geplaatst voor het Friese kampioenschap op 16 november in Nieuwehorne.

Turnlust Hallum

Het jeugdteam van Turnlust Hallum won drie keer goud en een keer zilver op deze plaatsingswedstrijd groepsspringen. Het team deed mee in de categorie Jeugd niveau D op vier onderdelen en wist op alle vier onderdelen in de prijzen te vallen. Het tempo in de sprongbeurten lag hoog en de uitvoering en presentatie werden beoordeeld met een bonus.
Uitslag: eerste op lange mat, trampoline-kast en plankoline-kast, tweede op trampoline-valmat. Het team is hiermee geplaatst voor het Fries kampioenschap op 16 november.