Be Quick in slotfase langs Stiens

DOKKUM - Het was lang 1-1 in Dokkum, maar in de slotfase pakte Be Quick met twee schitterende doelpunten alsnog de volle winst tegen SC Stiens. Be Quick consolideerde de tweede plaats.

Al in de tweede minuut zag Be Quick tegen een achterstand aan. Stefan de Vries kopte de 0-1 over de doellijn. Be Quick herstelde zich snel en nam het initiatief over met veel balbezit en ook druk naar voren. Na een half uur viel de dik verdiende gelijkmaker. Rudolf Banga was zijn tegenstander te snel af en zijn uitstekende voorzet werd prachtig binnen geschoten door Frits Veenema: 1-1. Vier minuten voor het einde haalde Rudolf Banga de achterlijn en zijn voorzet op maat bereikte de inkomende Gert Jan Koopmans, die uit een soort halve draai prachtig raak schoot: 2-1. Frits Veenema bekroonde kort daarna zijn prima wedstrijd met 3-1.