Blauw-Wit was de baas over Broekster Boys (rood-zwart tenue).
Blauw-Wit was de baas over Broekster Boys (rood-zwart tenue). Foto: Jacqueline Jongsma

Verlies Broekster Boys tegen Blauw-Wit

DAMWALD - Broekster Boys was zaterdag niet opgewassen tegen het sterke Blauw-Wit uit Leeuwarden. Het werd een 2-3 nederlaag.

In het eerste half uur was Blauw-Wit heer en meester in Damwâld. Met prima combinatievoetbal werd de thuisploeg achteruit gedrukt. Het leverde mogelijkheden en kansen op en in de twintigste minuut kwamen de bezoekers dan ook verdiend op voorsprong door een doelpunt van Bas Kloetstra. Nadat Broekster Boys een interne omzetting uitvoerde, kreeg de thuisploeg meer grip op het spel van de Leeuwarders. Het resulteerde in de gelijkmaker van Juryan Dantuma. Zes minuten later kwamen de Boys zelfs op voorsprong. Het was wat tegen de verhouding in, maar na een goed uitgevoerde counter scoorde Hedgar Hoekstra 2-1.

In de tweede helft waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd, al creëerde Blauw-Wit wel meer en ook de beste kansen. Juryan Dantuma kopte een prima voorzet schitterend achter keeper Kevin Wilpstra. Buitenspel volgens de neutrale assistent-scheidsrechter. Twintig seconden na het 'buitenspeldoelpunt' lag de bal aan de andere zijde achter doelman Sijbren Terlouw van Broekster Boys. Tien minuten later werd de gelegenheidsdefensie van Broekster Boys opnieuw afgetroefd: 2-3.
Zaterdag speelt Broekster Boys tegen Pelikaan S. De wedstrijd in Oostwold wordt vanaf 15.00 uur gespeeld.