FC Burgum was slagvaardiger dan de gastheren van SC Veenwouden (blauw-witte tenues) Foto: Meint de Vries

FC Burgum veel te sterk voor SC Veenwouden

FEANWALDEN - SC Veenwouden kon het niet bolwerken tegen FC Burgum en leed thuis een verdiende nederlaag. Het beter votballende Burgum had driekwart van de wedstrijd een veldoverwicht. FC Burgum was veel te sterk voor een tam SC Veenwouden: 1-3.

Voor deze voetbalwedstrijd werden door de familie van de overleden Douwe Zondervan 14 wedstrijdballen uitgereikt aan aanvoerder Klaas van der Veen. De oud-trainer van Veenwouden had onder andere als laatste wens geen bloemen, maar goede ballen voor de jeugd. Een geste die erg wordt gewaardeerd. Na veertien minuten was het voor de eerst keer raak toen een hard schot van Douwe Heegstra stompend werd gekeerd door doelman Wytse Reitsma, waarna de bal voor de voeten van Alex Bosma belandde, die raak schoot: 0-1.

Daarna werd het 0-2, omdat de SCV-defensie niet goed stond op te letten bij een snel genomen vrije trap. De voorzet van Harmen Vlietstra bij de eerste paal werd binnengetikt door Yorn Sikkenk.

Doelpunt Stefan Jan Sijtsma

Vier minuten later deed de thuisclub iets terug, toen Wytze Veenstra goed voorzette op Stefan Jan Sijtsma die 1-2 aantekende. Vlak voor rust was SCV dicht bij de gelijkmaker, toen Arjen Haringsma in de diepte werd gestuurd en de uitlopende doelman wist te passeren. De doelpoging van Haringsma werd door Roeland Rusticus van FC Burgum echter nog net met een sliding onschadelijk gemaakt.

Na rust gebeurde er vrij weinig, totdat het duel in feite in de negenenvijftigste minuut werd beslist. Yorn Sikkenk rondde een voorzet van Justus Boomsma doeltreffend af: 1-3. Het was zaterdag een verdiende zege voor de gasten die, als ze wat beter met de kansen waren omgesprongen, ruimer hadden kunnen winnen.