Pijnlijke nederlaag voor VV Kollum

STIENS - Voetbalvereniging Kollum leed zaterdag een zware nederlaag tegen SC Stiens. De 6-1 ruststand was al ongelofelijk, wat te zeggen van de desastreuze eindstand van 9-1.

Vanaf het begin trok de equipe van trainer René Dijkstra met het mes tussen de tanden ten strijde. Een prima instelling en dito spel zorgden ervoor dat de gasten uit Kollum absoluut geen antwoord hadden en daardoor constant achter de feiten aanliepen. Duidelijk werd dat Stiens deze middag op alle posities meer kwaliteit etaleerde dan de Kollumers, dat er weinig tot niets tegenover zette. Kollum wist zo rond het half uur spelen de eerste kans te creëren. Vrijwel met een hierna stond de 5-0 al op het scorebord.

Even later was het toch Kollum dat, tegen de verwachting in, iets terug deed. Benjamin Zondervan werd de diepte ingestuurd, waarna de uitkomende doelman Van Schepen miszat. Vervolgens gunde Zondervan de bal aan Joop Pijnacker die met een bekeken boogbal de 5-1 aantekende.
De kansen bleven echter komen voor de mannen uit Stiens. Kollum bleef slordig en ongeconcentreerd voetballen, waarbij de ruimtes veel te groot waren in de omschakeling. Dat leverde Stiens nog vier doelpunten op.