De Bikkel Survivalrun telde pittige 
hindernissen.
De Bikkel Survivalrun telde pittige hindernissen. Foto: Humphrey Paap

Uitdagende, koude Bikkel Survivalrun

LEEUWARDEN - Zondag werd, op de koudste 6 oktober ooit in Leeuwarden gemeten, de Technieker Bikkelrun gehouden in de Groene Ster bij Leeuwarden.

Voor zo'n 1500 deelnemers was het een flinke uitdaging om alle zware hindernissen in het parcours te volbrengen. De deelnemers moesten op een aantal punten door het koude water. Vooral de duiker (100 meter lang) onder de autoweg door werd erg gevreesd. Het publiek daarentegen is dol op de waterhindernissen. De hindernis over het Ouddeel en de liaanslinger vlak voor de eindhindernis trokken dan ook veel bekijks. Er werd gestreden om de podiumplaatsen door de jeugd op het 5,5 kilometer parcours. Voor volwassenen was er een wedstrijdcategorie op het 8 kilometer en 12 kilometer parcours. Recreanten konden kiezen voor de route van 5,5 kilometer, de meer getrainde recreanten waren ook op het 8 en 12 kilometer parcours te vinden. In totaal hebben alle deelnemers samen 10600 km afgelegd.

De organisatie is erg tevreden over het verloop van de Bikkelrun. De run werd georganiseerd op vertrouwd terrein, maar met een andere locatie voor de start en finish en een nieuwe route. Door de extra ruimte kon er een mooie, grote eindhindernis worden neergezet, waar de deelnemers nog door- en overheen moesten klimmen voordat ze de finishbel konden luiden. De volgende Bikkelrun is volgend jaar op zondag 4 oktober.