Ook deze aanval van Zwaagwesteinde (rood tenue) levert geen doelpunt op tegen Be Quick Dokkum. Foto: Henri van Wieren

VV Zwaagwesteinde verliest nipt van Be Quick

DE WESTEREEN - Voetbalvereniging Zwaagwesteinde is tegen Be Quick Dokkum tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De gasten hadden genoeg aan een doelpunt in het eerste bedrijf: 0-1.

Een fikse tegenvaller voor de thuisclub was het geblesseerd afhaken van Jan Eisma in aanloop naar deze wedstrijd. Want tegen de niet zo zeker ogende Dokkumer defensie zou hij een behoorlijk wapen zijn geweest. Ook zonder de rappe aanvaller kreeg Zwaagwesteinde voor rust wel de nodige kansen. De gasten namen gaandeweg de eerste helft het initiatief. Het was echter een half uur wachten op een kans, die ook meteen werd omgezet in een doelpunt. Henk van der Wal leed knullig balverlies, waarna Frits Veenema collega Rindert Ykema vrij voor doelman Marvin Heidstra zette. Ykema faalde niet: 0-1. In het vervolg bleef Be Quick beter en vlak voor rust schampte een Dokkumer kopbal nog het doelhout.

Net als voor rust kreeg Zwaagwesteinde ook in de eerste minuut na rust al een kans. Ex-Be Quick-speler Lars Rozema raakte de paal. In het vervolg waren de gasten net als voor rust de beter voetballende ploeg en er kwamen ook kansen om de wedstrijd te beslissen. Doelman Heidstra bleek echter tot tweemaal toe een sta in de weg, terwijl Frits Veenema de bal net over punterde. Zwaagwesteinde bleef zo in de wedstrijd en kreeg via Ronaldo Jansen ook nog een behoorlijke kans, maar de spits kopte de bal uit een vrije trap net over. Zwaagwesteinde kreeg kansen en dus zicht op een punt. Centrale verdediger Henk van der Wal werd als stormram in de spits geposteerd, maar tevergeefs.

De vorige twee wedstrijden zat het mee voor Zwaagwesteinde, deze keer niet. Zo bleef Be Quick relatief eenvoudig overeind.