Willy de Jong (5) scoort de enige treffer van Libertas 2 tegen keepster Romy Elsenga. Foto: Meint de Vries

Eerste team Libertas wint 'Sister Act'

DRIEZUM - Bij de toeschouwers en spelers riep de 'Sister Act' tussen de beide hoofdklasseteams van Libertas uit Driezum gemengde gevoelens op. Uit de monden van de spelers was te horen dat zij het maar niks vonden om tegen teamgenoten te voetballen. Ook het publiek kon de eenzijdige wedstrijd nauwelijks bekoren.

Het verschil in kwaliteit was namelijk te groot. Dit kwam met name door de vele blessures en afzeggingen, waar vooral Libertas vrouwen 2 de dupe van was. Toch namen zij de strijd sportief op en konden tien minuten lang hun 'rivalen' aardig bijbenen. Voor rust wist vrouwen 1 drie keer te scoren.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Uiteindelijk was het Willy de Jong die de eer redde voor het tweede team. Een prachtige aanval werd dito onder luid applaus afgerond. Het scorebord gaf een eindstand van 9-1 aan.

Libertas 1 had zeker voldoende kansen om tien doelpunten te maken, maar de uitstekend debuterende keepster Fardau Wielinga voorkwam erger door een aantal katachtige reacties. Ook debutant Iris Käller werd direct voor de leeuwinnen gegooid. Zij had in de afgelopen twee seizoenen geen bal aangeraakt en moest nu vol aan de bak. Gelet de omstandigheden deed zij dit prima.
De wedstrijd werd uitstekend geleid door de aimabele scheidsrechter Rienk de Boer uit Surhuisterveen.