VIOD Driezum (blauw-witte tenues) blijft ook hier de situatie meester tegen WTOC. Foto: Jantsje Wiersma

VIOD Driezum effectiever dan WTOC

DRIEZUM - De voetballers van VIOD Driezum bleven tegen WTOC uit Oudwoude zaterdag aan de goede kant van de score: 3-1.

VIOD was vooraf dusdanig angstig voor WTOC dat ze met een defensief concept speelde. WTOC mocht dan ook naar hartenlust aanvallen. Dit leverde wel enkele kansen op. Maar het vizier stond niet erg op scherp. Jelmer de Boer kreeg twee kansen waarvan één in een hoekschop eindigde. Tedo de Bruin kon de hem geboden kans ook niet verzilveren. VIOD bleef loeren op de counter en dit leverde in de veertigste minuut een voorsprong op. Pieter Ele Kuitert was de defensie van WTOC te vlug af en bracht VIOD op 1-0 .

De tweede helft leverde eenzelfde spelbeeld op. Een sterker WTOC en een zwaar verdedigend VIOD, wat de spelers overigens goed afging. WTOC speelde teveel richting het centrum van de VIOD-verdediging en te weinig over de vleugels. Hierdoor was het verdedigen makkelijker.

In de negenenzestigste minuut was het weer raak. Pieter Ele Kuitert was de op één lijn spelende WTOC-verdediging weer te snel af: 2-0. VIOD kon nog een keer gevaarlijk uitbreken. Keeper Geoffrie Hoiting redde bekwaam en hield de hoop bij WTOC levend. Een kopie van de voorgaande doelpunten was de derde treffer. Eric van der Veen bepaalde de stand op 3-0. Prijzenswaardig was het te zien dat WTOC bleef strijden voor een beter resultaat. In de negenentachtigste minuut kregen ze alsnog de beloning hiervoor. Uit een vrije trap scoorde Wierd de Vries het meer dan verdiende doelpunt voor WTOC: 3-1.

Komende zaterdag wacht WTOC de uitwedstrijd tegen GSVV. VIOD speelt dan uit tegen Harkema-Opeinde.