TTV Bergum wint

BUITENPOST - Het eerste team van Tafeltennisvereniging Bergum won vorige week maandag in Leeuwarden van koploper DOV 1 met 6-4. Vrijdag won Burgum de uitgestelde wedstrijd in Buitenpost met 3-7.

In Buitenpost bleef van de Burgumers Jan Minnema ongeslagen met driemaal winst. Het dubbel ging verloren voor Bergum, maar Mike Simons en Maurits Postma wisten allebei te winnen van Simone Pander en Jiska Kingma, wat dus de 3-7 winst opleverde. Bergum staat nu op de tweede plaats op, kort achter DOV 1.

City of Sport

DRACHTEN - In november wordt bekend of Smallingerland European City of Sport 2020 wordt. Vorige week donderdag bracht een auditcommissie van ACES Europe, de organisator van de verkiezing, een werkbezoek aan Smallingerland en werden verschillende sportlocaties bezocht.

ACES Europe is de sport-uitvoeringsorganisatie van de Europese Unie. De commissie kijkt naar de verbindende waarde van sport en de bijdrage van sport aan de kwaliteit van leven en welzijn. Ook moet iedereen kunnen meedoen. Smallingerland liet op de commissieleden een positieve indruk achter.