Jelmar Naessens, Nederlands grasbaankampioen.
Jelmar Naessens, Nederlands grasbaankampioen. Foto: Ingezonden

Jelmar Naessens grasbaankampioen

TYTSJERK - De jonge motorcoureur Jelmar Naessens uit Tytsjerk is Nederlands kampioen geworden bij de grasbaanraces.

De twaalfjarige Jelmar Naessens rijdt vanaf zijn zesde jaar op een motor. Hij is begonnen in de 50 cc Automaatklasse en werd daarin Nederlands kampioen in 2015. Daarna was hij actief in de de 65 cc klasse, hierin werd Jelmar in 2017 Nederlands kampioen.

In zijn eerste seizoen 85 cc grote wielen wist hij dit jaar weer Nederlands kampioen te worden, na een zenuwslopende race bleef hij de nummer 2 een paar meter voor de finish voor.

Deze wedstrijden worden verreden bij de KNMV, de vereniging voor motorrijdend en motorsportend Nederland. Jelmar rijdt ook nog bij een andere club, de VTBM. Ook hierin kan hij nog kampioen worden. Hij is derde in het klassement, maar hij staat maar twee punten onder een gedeelde eerste plaats.