Teams tot 18 jaar; rechts vooraan Sil Velstra, rechts achter  Daphne de Jong van FMT Sport.
Teams tot 18 jaar; rechts vooraan Sil Velstra, rechts achter Daphne de Jong van FMT Sport. Foto: Ingezonden

FMT-judoka's halen brons in Haarlem

HAARLEM - Zaterdag 21 en zondag 22 september werd in de Spaarnehal in Haarlem een groot nationaal teamtoernooi judo gehouden voor diverse leeftijdscategorieën. Vanuit FMT Sport uit Oentsjerk waren er diverse judoka's geselecteerd om deel te nemen in het Azeven-team, een samenwerking tussen Friese clubs.

Zaterdag stond Daphne de Jong uit Gytsjerk in het zwaarste gewicht op de mat bij de dames tot 18 jaar in een team van vijf deelnemers. Met slechts één verliespartij behaalden zij als team de derde plek.

Sil Velstra uit Wyns kwam als lichtgewicht op de mat voor het herenteam tot 18 jaar. Als veruit jongste en lichtste deelnemer in het hele veld heeft hij vooral veel ervaring opgedaan, soms gewonnen en als team ook het brons behaald.

Zondag moesten Sander en Nynke de Vries uit Gytsjerk en Maartje Velstra uit Wyns aantreden. Door griep en blessures was het team van Sander (jongens tot 15 jaar) niet compleet, waardoor winnen niet slaagde.

Nynke stond in het tweede team tot 12 jaar en werd vlak voor de prijzen verslagen door het eerste team van Azeven, waarin Maartje uitkwam. Nynke werd hierdoor vijfde.

Het team van Maartje Velstra had na zeven wedstrijden alleen de halve finale verloren, zodat de bronzen plak mee naar huis kon.