SC Veenwouden (blauw-wit tenue) begon de competitie met een nederlaag tegen Be Quick. Foto: Meint de Vries

Be Quick start met zege tegen SC Veenwouden

FEANWALDEN - SC Veenwouden startte de competitie met een thuisnederlaag tegen Be Quick Dokkum. In een matige partij voetbal combineerden de gasten wat gemakkelijker dan de thuisclub, die erg defensief speelde, en kreeg het ook de betere kansen. De winst was daarom terecht.

In de eerste helft gebeurde er bijna helemaal niets wat het vermelden waard is. De thuisclub betrok haar defensieve stelling en de gasten wisten daar geen bres in te slaan.

Toch kwam Be Quick na 27 minuten aan de leiding, toen Ronald Procee een volkomen onnodige overtreding maakte op Rudolf Banga en Banga zelf de penalty benutte: 0-1. De thuisclub werd slechts eenmaal gevaarlijk, toen Arjen Haringsma goed voorzette, maar Robert Lodewijks en Rinse Procee kregen beiden de voet niet tegen de bal.

Na rust werd het spelpeil iets beter, al was het nimmer sprankelend. Be Quick kreeg de kans op 0-2, maar Rindert Ykema schoot naast en van dichtbij over. SCV kreeg een mogelijkheid via Arjen Haringsma, maar doelman Eelke Kooistra was een sta in de weg. In de achtenzeventigste minuut kwam SCV onverwacht op gelijke hoogte, toen Ronald Procee zijn eerdere fout goedmaakte door vanaf achttien meter de bal fraai in de kruising te schieten. Arjen Haringsma had een minuut later de 2-1 op de schoen, toen hij op rechts doorbrak en de keeper omspeelde. De bal verdween echter naast het lege doel.

In de tachtigste minuut namen de gasten opnieuw de leiding, toen Rudolf Banga na een solo waarbij hij drie man wist te passeren, de 1-2 binnen schoot. In de slotfase probeerde SCV het nog wel, maar de gasten kregen de beste kans: Rindert Ykema schoot van dichtbij de bal over de ballenvanger.