Rita Elzinga van Wol Wille in Burgum en Dora van Dijk van Stichting Breiboezem organiseren op 30 september een workshop Breiboezem (-tasjes) maken. Wilt u een breiboezem uitproberen dan kan dat ook. Bekijk het filmpje voor meer informatie.
Rita Elzinga van Wol Wille in Burgum en Dora van Dijk van Stichting Breiboezem organiseren op 30 september een workshop Breiboezem (-tasjes) maken. Wilt u een breiboezem uitproberen dan kan dat ook. Bekijk het filmpje voor meer informatie. Foto: Actief Media

Kent u Breiboezems? Kom maandag bij Wol Wille

BURGUM - Stichting Breiboezem is maandag 30 september bij Wol Wille aan de Mr. W. M. Oppedijk van Veenweg in Burgum. Van 13.30 tot 16.00 uur zijn belangstellenden welkom. Je kunt vragen stellen over het (leren) breien van breiboezems, maar ook over het dragen of gebruik van deze katoenen borstprotheses. "Het atelier zelf is dan gesloten", zegt eigenares Rita Elzinga. "Er is dus voldoende privacy."

Breiboezems zijn door vrijwilligers gebreide borstprotheses die kosteloos verkrijgbaar zijn via www.breiboezem.nl. "We stellen hoge eisen aan de breisters", zegt coördinator voor Friesland, Dora van Dijk. "Je moet netjes, maatvast kunnen breien. Het garen krijgen de vrijwilligers van de stichting, voor het draagcomfort is goede kwaliteit katoen essentieel."

Dora van Dijk hoopt dat meer vrouwen na borstkanker, profiteren van het aanbod. "Bij warmte bijvoorbeeld, of sporten, dragen siliconen protheses niet altijd prettig. De uitwasbare breiboezems zijn dan een fijn alternatief. Mensen hoeven zich alleen maar te melden via www.breiboezems.nl om het ook eens te proberen." Langskomen op de workshopmiddag bij Wol Wille maakt die stap misschien kleiner. Aanmelden kan via 0511-700226 of doravandijk@upc.nl. Gezellig tasjes komen haken voor de boezems kan ook.