FMT Sport Clubtoernooi

OENTSJERK - Zaterdag was de 'dojo' (oefenzaal voor judo) in Oentsjerk weer gevuld met allemaal jeugdige judoka's van FMT Sport, om deel te nemen aan de clubkampioenschappen.

Voor een aantal van hen erg spannend omdat het de eerste keer was, voor anderen een vertrouwd opwarmertje voor de grotere toernooien komend seizoen. Er werd met enorme inzet gestreden om de gouden medailles, maar uiteindelijk werd elke inzet beloond met een mooi aandenken. Eerste prijzen waren er voor Jesse de Vries, Wybe Damstra, Jurre Knossen, Dennis de Jong, Doutzen van der Polder, Thijn Poepjes, Leah Offenberg, Rick van Kammen en Jochum Pasma.

Amfi zwemcup

BUITENPOST - Zaterdag organiseerde zwem- en waterpolovereniging PWC Buitenpost de jaarlijkse Amficup medaillewedstrijd. Elke vereniging vaardigde 25 zwemmers af. Veel zwemmers konden hun persoonlijke records verbeteren.
Uiteindelijk werd De Granaet uit Dokkum de winnaar, gevolgd door PWC uit Buitenpost. Als derde eindigde Wetterwille uit Burgum en de vierde plaats was voor Avéna uit Joure.