VV Kollum (oranje-wit tenue) verzuimde de voorsprong vast te houden
tegen Lewenborg.
VV Kollum (oranje-wit tenue) verzuimde de voorsprong vast te houden tegen Lewenborg. Foto: Bert Wijma

VV Kollum doet zichzelf tekort in bekerduel

KOLLUM - Vorige week tegen The Knickerbockers werd Voetbalvereniging Kollum de eerste 25 minuten overlopen. Daarna werd de controle over de wedstrijd overgenomen en werd een 0-2 achterstand omgezet in een winstpartij. De tweede bekerwedstrijd tegen zondag tweedeklasser Lewenborg liet een compleet ander beeld zien.

Het eerste half uur speelde Kollum zeer goed en werd een 2-0 voorsprong behaald door goals van Gerard van Zonneveld en Benjamin Zondervan. De rest van de wedstrijd was onvoldoende, zodat de Groninger ploeg een 2-0 achterstand kon ombuigen in een 2-3 voorsprong. Vooraf had trainer Ron de Boer aangegeven deze tweede bekerwedstrijd als laatste testwedstrijd te zien voor aanvang van de competitie. De Kollumer ploeg begon prima aan de wedstrijd met veel beweging op het middenveld en veel diepte in het spel. Geduldig en zorgvuldig werd de bal rondgespeeld totdat de kansen vanzelf kwamen. En die kwamen er zeker voldoende in de eerste helft. Kollum deed zichzelf tekort door maar twee van die kansen te verzilveren, want eigenlijk had de thuisploeg de kleedkamer met een 4-0 voorsprong op kunnen zoeken. Na zo'n half uur spelen en de 2-0 voorsprong verdween de scherpte, want er werd zichtbaar door een deel van de Kollumer ploeg gedacht dat de punten al binnen waren. Achteraf concludeerden beide trainers dat de uitslag voor hetzelfde 6-6 had kunnen zijn, maar 10 minuten voor het einde van de wedstrijd wist Lewenborg vanuit een corner de winnende goal te scoren en dus hun eerste drie punten in dit bekertoernooi mee naar Groningen te nemen.

Zaterdag is de laatste bekerwedstrijd in de eerste ronde. Kollum speelt weer thuis om 17.00 uur en ook weer tegen een ploeg uit de stad Groningen. Deze keer komt zondag eersteklasser SC Stadspark op bezoek.