Ruerd Kloosterman (rechts) scoorde twee keer met een hakbal.
Ruerd Kloosterman (rechts) scoorde twee keer met een hakbal. Foto: Ingezonden

Broekster Boys bekert verder

GRONINGEN - In de tweede bekerronde ging Broekster Boys de strijd aan met zondag tweedeklasser Gruno. Het werd een royale winst voor de ploeg uit Damwâld.

Na een rommelig begin kwam Gruno na een half uur spelen op 2-0. Juryan Dantuma scoorde de 2-1, maar Gruno maakte voor rust tegen de verhouding in de 3-1. Vijf minuten na rust was het opnieuw Juryan Dantuma die 3-2 scoorde. Invaller Ruerd Kloosterman maakte tien minuten voor het einde met een hakbal 3-3. Het doelpunt was van grote schoonheid en de bal rolde tergend langzaam achter de verbouwereerde keeper. Daarna werd het genieten aan Broekster Boys zijde. Delachance Sabuni was weer eens fantastisch en beloonde zichzelf, net als zijn broer Jonathan in de eerste helft, met een assist. Dhirin Sewgobind bracht met zijn bekeken schot de gastploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Maar het was nog niet gedaan. Bouke Jan Douma stuurde met een geweldige schijnbeweging op de achterlijn drie man het bos in en kon de bal vrij voorgeven. Daar stond Ruerd Kloosterman weer. Op identieke wijze liet hij de bal zijn standbeen passeren om met een hakbal achter het standbeen langs de keeper opnieuw te passeren: 3-5. Hiermee werd de volgende bekerronde bereikt.

Zaterdag speelt Broekster Boys zijn derde bekerduel tegen VV Oerterp. De thuiswedstrijd begint om 17.00 uur.