Tytsjerksteradiel tennistoernooi

HURDEGARYP - Het Tytsjerksteradiel tennistoernooi wordt gehouden op zaterdag 14 september op het complex van tennisvereniging Galefjild in Hurdegaryp.

Sinds 2009 wordt jaarlijks door de tennisverenigingen van de gemeente Tytsjerksteradiel gestreden om het kampioenschap. Ook dit jaar zullen deze verenigingen, 't Akkerlân uit Garyp Galefjild uit Hurdegaryp, De Leechkamp uit Burgum, De Marslach uit Eastermar en Trynwalden uit Oentsjerk, elkaar treffen om de 'felbegeerde' wisselbeker aan het einde van de dag in ontvangst te mogen nemen.

In totaal zullen circa 45 personen aan dit gezelligheidstoernooi deelnemen in de onderdelen dames dubbel, heren dubbel en gemengd dubbel. In totaal zullen er daardoor dertig wedstrijden van circa 50 minuten worden gespeeld, verdeeld over de gehele dag. Na de opening zal de eerste speelronde om 10.00 uur starten. Op de ochtend worden er drie rondes gespeeld, waarna er een gezamenlijke lunch op het programma staat die wordt verzorgd door de ontvangende vereniging. Hierna volgen (vanaf 14.00 uur) nog twee speelronden, waarna de balans kan worden opgemaakt. Aanwezigen kunnen deelnemen aan een Chinees buffet (bij voldoende belangstelling)