Grietje Wagenaar en haar winnende act met haar hond Floris.
Grietje Wagenaar en haar winnende act met haar hond Floris. Foto: Ingezonden

Grietje en hond Floris weer kampioen

BANT - King of the Dog Dance Floris met zijn baasje Grietje Wagenaar uit Burgum deden het weer. Afgelopen weekend veroverden zij voor de negende maal de titel Nederlands Kampioen Freestyle. Floris is bijna 13 jaar en speelt nog steeds competitie op het hoogste niveau, wat uniek is op deze leeftijd.

De routine die ze doen is hilarisch, tijdens de vier minuten muziek spelen ze dat ze steeds meer dronken worden, commando's komen er slissend uit.

Het is onvoorstelbaar dat Floris nog steeds begrijpt wat Grietje bedoelt en van hem verlangt. Samen zijn ze een eenheid en ze volbrachten de routine tot een schitterend eind. Voor Grietje voelt het of ze bezig zijn met een afscheidstournee. Dit Nederlands kampioenschap wordt in september gevolgd door het Europees kampioenschap in Italiƫ en ook gaan ze in november naar het wereldkampioenschap in Duitsland.

Daarna is nog niet duidelijk of Floris nog doorgaat in de sport, dit zal afhangen van zijn gezondheid. "Ik leef per week en per maand en ga door zolang Floris aangeeft er nog enorm van te genieten en het fysiek aan te kunnen." Grietje heeft inmiddels nog een jonge spruit in opleiding, met de naam Onyx. Ook hij deed het supergoed afgelopen weekend en werd eerste in zijn klas. Ook Onyx is geselecteerd voor het EK en WK 2019.