Esther Postmus uit Ee werd Fries kampioen met haar pony Jonkers' Jort.
Esther Postmus uit Ee werd Fries kampioen met haar pony Jonkers' Jort. Foto: Jochum Boomsma

Friese kampioenen dressuur in Harich

HARICH - Esther Postmus uit Ee is samen met haar pony Jonkers' Jort in Harich Fries kampioen dressuur geworden in de klasse Z2 categorie D/E. Dit is het hoogste niveau bij de pony's.

Met haar eerste proef moest ze haar plaatsen voor de finale, waar de beste acht combinaties een kür op muziek mochten rijden. In de dressuurproef reed ze een gemiddelde score van 67,6 procent, waarmee ze op dat moment tweede stond.

Na een prachtige kür, die ze reed op muziek van Queen, werd ze uit eindelijk Fries kampioen over beide onderdelen. Bij de kür behaalde ze de hoge score van 73,03 procent. Een prachtig resultaat en hierdoor mag ze op 24 augustus
Friesland vertegenwoordigen op het Nederlands kampioenschap in Ermelo.

Titel PSV
Trynwalden

HARICH - Het zestal van PSV Trynwâlden uit Oentsjerk is tijdens de Regio Kampioenschappen in Harich op 7 juli Fries kampioen geworden. Bij de dressuur was het kampioenschap voor het zestal dat een prachtige L-proef reed die beloond werd met ruim 66 procent.

Onder leiding van commandante Doutsen Dotinga wisten de amazones Debbie Boer, Anneke Post, Tjitske Kooistra, Loïs Meijerhof, Nicoline Caro, Lysanne Keizer en Marijke de Vries en zeer strakke proef neer te zetten waarmee zij een gemiddelde score behaalde van maar liefst 66,33 procent.

Het team van PSV Trynwâlden heeft hiermee niet alleen de Friese titel maar ook een startbewijs voor de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo behaald.