Pieter Siebe Cuperus en Tineke Pauzenga, winnaars bij de schooljeugd.
Pieter Siebe Cuperus en Tineke Pauzenga, winnaars bij de schooljeugd. Foto: Ingezonden

Jeugdkaatsen KF De Trije Doarpen in Niawier

NIAWIER - Vrijdagavond 28 juni kon er door de jeugd onder perfecte weersomstandigheden gekaatst worden bij KF De Trije Doarpen.

Bij de welpen waren er vijf deelnemers die drie omlopen in wisselende samenstelling kaatsten.

Welpen en pupillen

Na drie omlopen hadden Pieter Meindersma en Anne Lyn Keegstra evenveel vooreersten, ook het aantal tegeneersten was gelijk en ook het onderling resultaat was gelijk. Besloten werd om beide een krans te geven. Voor de overige deelnemers was er ook nog een leuk prijsje.
Bij de pupillen stonden er vijf parturen op de lijst. De finale in de winnaarsronde ging tussen de parturen Hilde Pauzenga en Laura Allema en Marije Keegstra en Aukje Dijkstra. Dit werd een ontzettende spannende finale die pas op 5-5 6-6 beslist werd in het voordeel van Hilde en Laura.

De eerste prijs in de verliezersronde ging naar het partuur Amarins Kloostra en Renke Jacob Cuperus.

Schooljeugd

Bij de schooljeugd stonden zes parturen op de lijst die drie omlopen moesten kaatsen, waarna de parturen met de meeste vooreersten nog een finale moesten kaatsten.

Na twee omlopen waren er drie parturen die hun eerste twee wedstrijden hadden gewonnen, twee hiervan moesten in de derde omloop tegen elkaar.

Het partuur Pieter Siebe Cuperus en Tineke Pauzenga stelde hun finaleplek veilig door met 5-2 6-4 te winnen.
In de finale mochten zij aantreden tegen Suzanna Allema en Suzanne Torensma. De finale werd met 5-3 6-0 gewonnen door Pieter Siebe en Tineke.