De Tarissing kampioen korfbal

RINSUMAGEAST - Ook dit jaar was CBS De Tarissing uit Rinsumageast met acht teams weer sterk vertegenwoordigd op het gemeentelijk schoolkorfbaltoernooi in Rinsumageast.

Op woensdagmiddag 22 mei streden alle basisscholen uit de gemeente Dantumadiel om de hoogste eer. Wat werd er veel strijd geleverd door de teams en wat was het spannend.

Diverse teams van CBS De Tarissing kwamen in de kwartfinale en zelf in de halve finale in de diverse leeftijdsklassen, maar uiteindelijk won het team van groep 8 in haar klasse de eerste prijs en mocht dit team de wisselbeker in ontvangst nemen.

Annegreet Bosgraaf, Sietske van der Woude, Marije Bouma, Nelyanne Wierda, Trienke Aalberts, Lyonne van der Galien, Anne Renske Pijper, Youri Zuidema en Martijn Mossel zorgden voor deze prima prestatie. Voor de derde op rij gaat deze wisselbeker naar de Tarissing, zodat nu deze beker definitief behouden mag worden. Een unieke prestatie.

Groep 8 van de Tarissing mag op 19 juni, als kampioen van de gemeente Dantumadiel, meedoen aan het Fries kampioenschap in Hantum.