Acrogoud

DEN BOSCH - Op de laatste plaatsingswedstrijden voor de Nederlandse arcrokampioenschappen, die afgelopen weekend gehouden werd in Den Bosch, wist Arjenne Steenbergen uit Burgum met haar partners Myrthe Tognini en Nova Houtman niet alleen de gouden medaille te verdienen, maar zich ook definitief te kwalificeren voor de Europese kampioenschappen, die in oktober gehouden zullen worden in Holon, Israƫl.

Arjenne en haar partners trainen bij topsportstichting Acro Academy en vormen een combinatieteam Acro Academy/FC Meppel. De komende maanden zullen zij hun oefeningen perfectioneren om zich voor te bereiden op hun grote doel: de finale van het Europees kampioenschap.

Paardensport

OOSTERWOLDE - Chinouk Weststrate van HSF It Bytling uit De Westereen kwam afgelopen zaterdag met twee pony's in actie tijdens CH Oosterwolde. Zij behaalde met Liberty's Ulite in de klasse M1 in de eerste proef de hoogste score met 188 punten, in de tweede proef werden ze zevende met 183 punten.
Met Liberty's Contessa de la Luna startte ze in de klasse M2 en zij werden hierin vijfde en derde met 175 en 184 punten.