Ook de voorlaatste wedstrijd eindigde voor Be Quick (geel-blauw tenue) in verlies. Foto: Lammert Damsma

Be Quick Dokkum verliest thuisduel

DOKKUM - Be Quick heeft de voorlaatste competitiewedstrijd verloren van Noordscheschut. De uitwedstrijd werd destijds heel knap gewonnen, maar zaterdag schoot de al gedegradeerde thuisploeg te kort. Tot de rust ging het nog goed (1-1) maar uiteindelijk wonnen de gasten roy aal met 2-5.

Noordscheschut kwam na een kwartier op 0-1 na een gemakkelijk gegeven strafschop. Jos Kroezen pakte dit presentje kundig uit. Gaandeweg de eerste helft kwam Be Quick beter in de wedstrijd en het had in het laatste kwartier voor rust een overwicht. Aldert Hietkamp scoorde na ruim een half uur de gelijkmaker na een prima pass van de opkomende Aron Beintema. Na de rust was Noordscheschut heel effectief. Nick Koster schoot van grote afstand raak en de ingevallen Danny Kiekenbelt maakte koppend de derde treffer. Bij Be Quick lukte er maar weinig meer en het geloof in een goed resultaat leek helemaal weg. Toen scheidsrechter Robert Jager na een wat onhandige kleine overtreding opnieuw naar de stip wees, was de wedstrijd helemaal gespeeld. Jos Kroezen was vanaf elf meter wederom succesvol: 1-4. Nick Koster zorgde voor 1-5. Ruim tien minuten voor tijd bepaalde Frits Veenema met een prachtig schot de eindstand op 2-5.
Zaterdag speelt Be Quick tegen Broekster Boys. Be Quick neemt in Damwâld (voorlopig) afscheid van de eerste klas.