De benjamins van OBQ-DFS waren succesvol in Nijverdal.
De benjamins van OBQ-DFS waren succesvol in Nijverdal. Foto: Ingezonden

Veel eremetaal ritmische gymnasten OBQ-DFS

HILVERSUM - Zondag was in de Dudok Arena het Nederlands kampioenschap ritmische gymnastiek voor de tweede divisie individueel en duo.

De senioren Nadine Hoitinga en Laura Heijmans van OBQ-DFS uit Leeuwarden en Burgum lieten een fraaie lintoefening zien als duo en behaalden met 17,45 een mooie tweede prijs. De zusjes Emma en Ilse Andersson, ook van OBQ-DFS, eindigden met 17,00 keurig als derde.

Prejunior Yalena Klijnsma van OBQ-DFS draaide een solide hoepeloefening en won met 18,40 een derde prijs. Benjamin Elin Stam, ook van OBQ-DFS, won met een verschil van 0.05 een welverdiende tweede prijs.

NIJVERDAL - Zaterdag was in sportcomplex Het Ravijn de landelijke finale voor groepen tweede divisie. De gymnastes van OBQ-DFS wonnen drie keer goud, vier keer zilver en een keer brons.

Nationale titels waren voor de twee benjamin-groepen die exact dezelfde score behaalden. Zowel team 1 met Elin Stam, Irene de Haan en Sanderijn Klijnsma als team 2 met Femke Del Grosso, Maaike Tijpens en Alissa van Vliet scoorden 18,85. Bij de oefening zonder materiaal won team 2 een tweede prijs en team 1 de derde prijs. Het prejuniorenteam van OBQ-DFS met Yalena Klijnsma, Martha Prins, Djessie de Boer, en Yolanthe Dijkman won goud met hun hoepeloefening en zilver met hun bal.

De seniorengroep van OBQ-DFS met Nadine Hoitinga, Femke Burke, Laura Heijmans, Emma Andersson en Ilse Andersson wonnen zowel met bal als met hoepel een tweede prijs.

Alle OBQ-DFS groepen hebben zich geplaatst voor de superfinale in Ahoy (Rotterdam).