Tedo de Bruin scoort 2-0 voor WTOC in het duel tegen VCR.
Tedo de Bruin scoort 2-0 voor WTOC in het duel tegen VCR. Foto: Jantsje Wiersma

WTOC in thuisduel ruim langs VCR

OUDWOUDE - WTOC heeft de thuiswedstrijd tegen VCR uit Rinsumageast gewonnen. Na een 2-0 ruststand werd het 3-0. De gasten waren met twee bussen naar Oudwoude gekomen.

De thuisclub kwam uitstekend uit de startblokken. Al in de eerste minuut schoot Sybren Bosma in de handen van VCR-doelman Hidde Smidt. Vier minuten later schoot Tedo de Bruin rakelings over en pal daarop belandde een inzet van Wierd de Vries tegen de lat. Aan de andere kant ging een vrije trap van verdediger Hendrik Hamersma voorlangs. Gevaarlijk werd VCR door Jouke Hoekstra die na een vrije trap goed inkopte, maar de bal ging naast het WTOC-doel. Halverwege de eerste helft nam WTOC de leiding. Na een pass van Jitze Keizer kon Jaap de Bruin geheel vrijstaand inkoppen: 1-0.

Na een prachtige dieptepass van Berend-Jan Prins bracht Jaap de Bruin daarna zijn broer Tedo in stelling en dat betekende 2-0. Na rust zag Jilles Bosma twee inzetten gestopt door doelman Hidde Smidt van VCR. Dat zinde Bosma kennelijk niet want even later joeg hij de bal keihard achter de VCR-goalie, 3-0. De wedstrijd was daarmee gespeeld. "Ik ben heel tevreden", aldus Jilles Bosma van WTOC. "Zij zakten in het begin in waardoor wij veel ruimte kregen om te voetballen. In de tweede helft hadden we het lastiger. Zij gingen één op één spelen. We zouden nog kampioen kunnen worden hoewel we dat in mijn ogen eigenlijk niet verdienen. Maar goed we doen nog wel mee. Een competitie met ploegen als Friese Boys, SC Kootstertille en VIOD is echter ook mooi". Het zat niet mee, vond Ane-Jan Schat van VCR. "In de eerste 25 minuten ging het wel goed. Toen scoorde WTOC. We hebben kansen genoeg gehad vandaag maar we scoren moeilijk. Wij gaan proberen Marrum onder ons te houden om zo de nacompetitie te halen.