SC Veenwouden veilig na winst

FEANWALDEN - SC Veenwouden wist het verblijf in de tweede klasse veilig te stellen door VV Nijland in een boeiende wedstrijd met 4-2 te kloppen.

Met nog drie duels te gaan bedraagt de voorsprong van SCV op nummer twaalf Tonego nu 9 punten terwijl het doelsaldo van SCV (-10) veel beter is dan Tonego (-47). De thuisclub was in de eerste helft de betere ploeg en nam verdiend de leiding. Na rust moest Nijland komen en dat leverde een boeiende tweede helft op met kansen over en weer, waarna de thuisclub in de slotfase uiteindelijk de winst naar zich toe wist te trekken. De doelpunten van Veenwouden waren van Stefan Jan Sijtsma, Nico van der Mark, Ygram Vrieling en Wytze Veenstra. SCV behaalde daarmee een zwaar bevochten overwinning want in de tweede helft was Nijland zeker niet de mindere.