V.l.n.r. Jan Smid, Ronaldo Jansen, Jelke Visser (commissielid), Tjitze de Jong (commissielid), Lars Rozema en Durk van der Wal.
V.l.n.r. Jan Smid, Ronaldo Jansen, Jelke Visser (commissielid), Tjitze de Jong (commissielid), Lars Rozema en Durk van der Wal. Foto: Henri van Wieren

Vijf spelers keren terug bij VV Zwaagwesteinde

DE WESTEREEN - Hoewel er op dit moment nog volop wordt gestreden om het kampioenschap in de derde klasse B is de technische commissie in de afgelopen maanden alweer volop bezig geweest met het volgende seizoen. De selectie en staf van VV Zwaagwesteinde 1 krijgt dan ook steeds meer vorm voor jaargang 2019-2020.

Er zijn drie spelers die na dit seizoen afzwaaien, namelijk Wymer de Vries, Johan Jan Kleefstra en Louwrens Wagenaar.

Durk van der Wal keert na enkele jaren Broekster Boys terug op het oude nest. Zijn uitstapje naar de gemeentelijke buren kende een wisselend succes. Hoewel er successen werden behaald met onder andere een kampioenschap hielden twee zware knieblessures hem lang aan de zijlijn..

Marvin Heidstra en Ronaldo Jansen komen over van VV Buitenpost. Jansen vertrok vorig seizoen bij Zwaagwesteinde en kwam bij Buitenpost terecht in de tweede selectie alwaar hij dit jaar kampioen is geworden. Heidstra heeft meerdere seizoenen in de jeugd van Buitenpost gespeeld en is nu reservekeeper bij het vlaggenschip dat uitkomt in de hoofdklasse. Lars Rozema keert na enkele seizoenen in de jeugd van Be Quick Dokkum weer terug bij de eerste selectie van Zwaagwesteinde waar hij enkele jaren geleden als B-junior zijn debuut al heeft gemaakt.

Tot slot komt ook Jan Smid terug bij Zwaagwesteinde, de club waar hij in het verleden al jarenlang voor de voormalige zondagafdeling uitkwam. In de afgelopen jaren speelde hij bij WTOC. Zoals eerder bekend gemaakt zal er volgend seizoen een Westereender trainersduo voor de groep staan, namelijk Robert Kleefstra (hoofdtrainer) en Andries Spek (assistent-trainer).