De kampioensploeg van BV Arrows.
De kampioensploeg van BV Arrows. Foto: Ingezonden

Basketballers BV Arrows kampioen

DOKKUM - Op 23 april speelden de basketbalmannen onder 20 jaar van BV Arrows uit Dokkum hun laatste wedstrijd in de basketbalcompetitie Afdeling Noord Mannen U20 Klasse A. De basketballers werden kampioen.

Naarmate het seizoen vorderde en de kansen op het kampioenschap groter bleken dan eerst gedacht, werd het team steeds fanatieker. De laatste wedstrijd was tegen HBV Hornets uit Hardegarijp. Pas in het derde kwart liep BV Arrows uit en kwam het tot een verschil van 20 punten. In het laatste kwart lukte het BV Arrows om die voorsprong niet meer uit handen te geven. Na afloop werd de beker in ontvangst genomen en was er voor iedereen een rode roos en een medaille als aandenken. Het competitieseizoen is daarmee voorbij. Getraind wordt er de komende weken nog wel. Voor wie zin heeft om een potje mee te ballen, staan de trainingen open op dinsdagavond in de Doelstien vanaf 19.30 uur.

Bij het mannenteam van BV Arrows speelde één vrouw mee van nog maar 17 jaar. Iza van der Gang stond haar mannetje wel. Volgens Iza is basketbal geen grote sport en voor talentvolle vrouwelijke spelers is het meespelen met de mannen een leuke extra uitdaging: "Ik speel zowel in de vrouwencompetitie als bij dit mannenteam. De mannencompetitie is wel veel fysieker, maar het was echt heel gezellig om dit seizoen met de jongens mee te doen."