Tessa Wijdeveld-Lamerus is een van de exposanten bij Vakwerk.
Tessa Wijdeveld-Lamerus is een van de exposanten bij Vakwerk. Foto: Ingezonden

Expositie 'Vrouwenwerk' bij Vakwerk Burgum

BURGUM - Op zondag 12 mei is de opening om 15.00 uur van de nieuwe expositie 'Vrouwenwerk' bij Vakwerk Burgum, Tsjibbe Gearts strjitte 3, schuin tegenover de Hema.

Er is werk te zien van vrouwen in verschillende disciplines. Kleurrijke en ingetogen schilderijen van Anne van Dalen, Tessa Wijdeveld, Teresa Takes, Joke Schepers en Joke Ket. Handgemaakte tassen (Bolsas) van Dineke Prins.

Robuust keramiek van Minny van der Vlugt. Beelden in steen van de zussen Hanneke, Tineke en Joke DUZZZ en een verrassende installatie van Anne van Dalen. Daarna om 16.30 uur gaan verschillende kunstenaars uit Friesland 'live' aan de slag met het beschilderen van Engelse draagbaren voor een actie in Kalpitiya, Sri Lanka.

Kunstenaars die hieraan meewerken zijn Jelle Schotanus, Beetsterzwaag, Jan van der Meulen, Burgum, Joke Ket, Hurdegaryp, Gerard Smit, Leeuwarden, Anne van Dalen, Leeuwarden, Brenda van der Zee, Westhoek, Gerke Procee, Buitenpost
en Albert Schaafsma, Oentsjerk.

Deze Kunstzinnige werken worden bij een volgende opening (7 juli) per opbod verkocht. De veiling van het werk wordt verzorgd door de kameraden Arjen de Boer (Omrop Fryslan)/ Leeuwarden en Stefan Ket uit Hurdegaryp. De actie was al voorbereid voordat de aanslagen op Eerste Paasdag plaatsvonden in Sri Lanka. De actie is bedoeld voor de drop-outs. Dit zijn kinderen die niet kunnen lezen en schrijven en de hele dag omhangen en met een stuk hout cricket spelen (de sport in Sri Lanka).

De expositie is tot en met 29 juni open op woensdag 13.00 tot 17.00 uur, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, op zondag 5 en 12 mei en 2 juni van 13.00 tot 17.00 uur.