Kollumer Katloop voor goed doel

KOLLUM - Vrijdagavond was de Kollumerkatloop. Elk jaar wordt een goed doel gekoppeld aan de Kollumerkatloop. Dit jaar is dat Spieren voor Spieren.

Bij de scholierenloop ging de hoogste eer bij de jongens naar de Wegwijzer. (Prins Bernhard school tweede, Prof. Casimirschool derde). Bij de meisjes was de Prins Bernhard school het snelste (Prof. Casimirschool tweede, de Wegwijzer derde). Het individuele klassement van de jongens was een exacte kopie van vorig jaar. Lieuwe Douma van de Wegwijzer was weer de snelste, gevolgd door Julian Huizenga en Martijn Zuidersma. Bij de meisjes was Iris Huizinga (de Wegwijzer) de snelste, gevolgd door Marrit van Dekken en Hester Adema.
Na de start was het Tsjerk Dijksma uit Damwald die als snelste vertrok en zich ook niet meer liet inhalen. Hij kwam op de korte afstand van 6,4 kilometer als eerste weer over de finish met 22.27 minuten. Hij werd gevolgd door Anton Theo Borger uit Surhuisterveen (23.05) en Finn van Pijkeren uit Middelstum (23.12). Bij de vrouwen was Trudy Veenstra uit Surhuisterveen de snelste met een supersnelle tijd van 24.43. Ze werd gevolgd door Sonja Grit uit Jannum (29.45) en Marijke Bijker uit Burdaard (31.22). Op de lange afstand van 13,8 kilometer was Dick Wobbes uit Feanwâlden de snelste bij de heren met 49.12. Hij werd op respectabele afstand gevolgd door Foppe van der Heide uit Drachten (50.55) en Johannes Postma uit Gytsjerk (51.04). Bij de vrouwen was er op de lange afstand succes voor Mirjam Vrieling uit Oudwoude (1.09.13) gevolgd door Marike Schokker (1.10.53) en Femke Meindertsma (1.15.42) uit Leeuwarden.