V.l.n.r.: beroepskracht Yolanda Dijkstra en de vrijwilligsters Diet van der Meer en Petra Roeters aan het scrabbelen.
V.l.n.r.: beroepskracht Yolanda Dijkstra en de vrijwilligsters Diet van der Meer en Petra Roeters aan het scrabbelen. Foto: Actief Media

Buurtkamer Burgum feestelijk open op 8 mei

BURGUM - Al enkele malen verwelkomde de Buurtkamer in Burgum bezoekers. In de Buurtkamer gaat het om elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer. Ook zijn er regelmatig activiteiten, zowel binnen als buiten. Woensdag 8 mei is de officiƫle opening.

Iedere week is de Buurtkamer op maandagochtend geopend van 9.30 tot 12.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00 tot circa 16.00 uur. Je vindt de Buurtkamer in Glinstra State (Freek Bosgraafstaat 18 in Burgum). Er zijn diverse activiteiten mogelijk, zoals een bingo, een creatieve activiteit of een lezing. Even langskomen voor een kopje koffie en een praatje is ook prima. En even een spelletje doen kan ook. Je kunt vrij in- en uitlopen.

Op woensdag 8 mei opent de Buurtkamer officieel haar deuren. Het belooft een feestje worden. Om 14.00 uur is er voor alle bezoekers taart. Aansluitend is er een proeverij van hapjes.

Diet van der Meer is 'maatje' van Petra Roeters. Toen Petra aan Diet vroeg om mee te gaan naar de Buurtkamer om er vrijwilligerswerk te doen, hoefde Diet niet lang na te denken. "Wy binne hjir no beide frrijwillichster", vertelt Diet, "sawol moandeis as woansdeis."

Deze Buurtkamer is een initiatief van inwoners, KEaRN en Stichting AanZet. In de Buurtkamer gaat het om contact met de ander, ergens bij horen, een plek hebben waar je naartoe kunt, waar je meedoet met anderen. Een plek waar je niet verplicht elke week naar toe hoeft, maar zeker iedere week welkom bent. Waar je binnen kunt lopen, maar ook "voor sluitingstijd" weer naar huis kunt gaan wanneer je wilt.
"Elkenien is wolkom, ek minsken dy't kwetsber binne troch bygelyks psychyske oarsaken", vertelt beroepskracht van Kearn Doetie van der Lijn.

Meer Buurtkamers

"Er zijn meer Buurtkamers: ook in Dokkum, De Westereen en Drachten en binnenkort komt er eentje in Kollum", weet haar collega Yolanda Dijkstra.

Voor meer informatie: neem contact op via 06 - 24781330 of e-mail naar info@debuurtkamer.com.