Anjum verliest derby van Ropta Boys

OOSTERNIJKERK - Voetbalvereniging Anjum liet zaterdag dure punten liggen in de burenstrijd tegen Ropta Boys. In Oosternijkerk werd met 1-0 verloren.

Iedereen die naar Sportpark De Fiver was gekomen om naar een bevlogen burenstrijd te kijken kwam de eerste helft bedrogen uit. Na een dik half uur spelen kwam Ropta Boys op voorsprong nadat een prachtige voorzet van Anco Dijkstra door Tjidsger Braaksma binnen werd gekopt: 1-0. In de vijftigste minuut dribbelde Anjum het strafschopgebied van Ropta Boys binnen, de voorzet werd door Anco Dijkstra met de hand beroerd. Pope Bauke Holwerda zag zijn strafschop gestopt door keeper Johannes de Groot die 1-1 voorkwam. Zaterdag 4 mei speelt Anjum om 14.30 uur op Sportpark It Kolkenfjild in Anjum tegen medekoploper Zwaagwesteinde