Zwaluwen langs Veenwouden

FEANWALDEN - Koploper Leeuwarder Zwaluwen liep geen schade op door zaterdag met 1-2 te winnen van SC Veenwouden. De thuisclub miste door blessures acht spelers en koos voor spelen met een versterkte defensie.

In de tweeënvijftigste minuut nam de thuisclub brutaal de leiding toen Arjan Haringsma met een dieptepass Stefan Jan Sijtsma bediende die vrij voor de keeper inschoot. Vijf minuten later was de stand weer in evenwicht toen er na een corner van Michael Grendel een enorme scrimmage bij de tweede paal ontstond. Uiteindelijk was het André Landman die de bal in het doel wist te frommelen: 1-1. In de zestigste minuut werd het 1-2 toen een vrije trap van Michael Grendel door Jelke Jaap de Roos uit de doelmond werd gekopt, waarna Arton Musliu vanaf de rand van de zestien fraai raak schoot.