Het  basketbalteam BV Arrows U14 viert 
het kampioenschap.
Het basketbalteam BV Arrows U14 viert het kampioenschap. Foto: Marc de Jager

Basketballers BV Arrows kampioen

DOKKUM - Vorige week zaterdag speelden de nummers 1 en 2 uit de basketbal competitie Noord Mannen U14 2e Klasse A tegen elkaar. BV Arrows uit Dokkum speelde een thuiswedstrijd tegen Dyna '75 uit Heerenveen. De basketballers uit Dokkum werden kampioen na een spannende wedstrijd.

Van te voren was al duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren en dat het een zeer spannende pot zou worden. BV Arrows kwam in het begin van de wedstrijd door een aantal mooie ballen op voorsprong.

In het derde kwart liep Dyna '75 gevaarlijk in. In de laatste minuten van het vierde kwart wist BV Arrows de winst toch overtuigend te pakken en werden ze met recht kampioen.

Dyna '75 werd daarmee tweede in de competitie NBB Afdeling Noord Mannen U14 tweede jlasse A.

Spelers enorm gegroeid

Volgens trainer en coach Lex de Jager van Arrows (zelf nog maar 17 jaar) was het een zeer sportieve en spannende afsluiting van een mooi seizoen, waarin de jonge spelers onder veertien jaar enorm gegroeid zijn.
"Het kampioenschap is niet gewonnen met één of twee hele goede spelers, maar echt als team. Er werd tijdens de wedstrijden hard gewerkt met en voor elkaar en dat is bijzonder op deze jonge leeftijd."