Tennisvereniging Trynwâlden kan gebruik maken van nieuwe tennisbanen.
Tennisvereniging Trynwâlden kan gebruik maken van nieuwe tennisbanen. Foto: Ingezonden

Nieuwe banen Tennisvereniging Trynwâlden

OENTSJERK - Tennisvereniging Trynwâlden realiseert nieuwe tennisbanen in Oentsjerk. Om de oplevering te vieren heeft de vereniging haar leden en alle betrokkenen uitgenodigd voor de feestelijke opening op vrijdag 12 april vanaf 19.30 uur.

Het is de bedoeling dat het oudste tennislid (87 jaar) de openingspartij gaat spelen tegen het jongste tennislid (6 jaar). Het motto van Tennisvereniging Trynwâlden luidt dan ook: tennis voor jong en oud. De oude tennisbanen van Tennisvereniging Trynwâlden waren afgekeurd. Het bestuur heeft daarom een traject opgezet om afgelopen winter nieuwe tennisbanen te kunnen realiseren. Er zijn tevens verduurzamende maatregelen in de vernieuwingsplannen meegenomen. Er is bijvoorbeeld gebruik gemaakt van LED-verlichting voor de banen en er zijn zonnepanelen geplaatst op het clubgebouw. Daarnaast wordt er flink bespaard op het waterverbruik, omdat besproeien van de nieuwe tennisbanen (rood zand kunstgras) niet meer nodig is. De totale investering bedroeg bijna bijna twee ton. Hiervan is dertig procent gefinancierd door eigen middelen. Voor veertig procent van het benodigde bedrag is een groot aantal leden bereid gevonden de tennisvereniging een bedrag te lenen. De overige dertig procent is subsidies van verschillende partijen, onder andere de Van der Meer Boerema Stichting, het Iepen Mienskipsfûns van de Provincie Fryslân en is er een bijdrage verkregen uit het Fonds Coöperatief Dividend van Rabobank Drachten Friesland Oost.

Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze mooie sport op de prachtige nieuwe banen, biedt Tennisvereniging Trynwâlden geïnteresseerde inwoners van de Trynwâlden een uur gratis tennis aan. Men kan zich hiervoor opgeven via het emailadres
secretaris@tvtrynwalden.nl