De succesvolle acrogymnasten van Wardy Kollum.
De succesvolle acrogymnasten van Wardy Kollum. Foto: Ingezonden

Acromedailles SV Damwoude en Wardy

GRAMSBERGEN - De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie organiseerde zaterdag het districtskampioenschap voor Acrogym E/D niveau in Gramsbergen.

Danniƫlle Bosgraaf en Sylvia van der Meulen van SV Damwoude mogen zich districtskampioenen noemen want zij namen met de hoogste technische score bij de E-junioren het goud mee. De zusjes Mellanie en Dorinda Mertens, (combiteam T&GD) werden zevende in het klassement bij de D-junioren. Danniƫlle en Sylvia hebben zich direct geplaatst voor deelname aan de halve finale voor het NK.

Namens Wardy Kollum kwamen vier teams in actie. Zaterdag was het de beurt aan het E-juniorentrio Yvonne Talstra, Nathalie Terpstra en Annyk de Vries. Met een minimaal verschil wonnen ze goud. Ook hebben zij zich ruimschoots geplaatst voor het halve finale. Het juniorentrio Lemmy van der Zee, Enola Kramer en Meike Fleury werd zevende. Ook het seniorenduo Meta van Dekken en Rixt Boersma haalde niet het podium, ondanks de tweede score bij de tempo-oefening. Het duo Renee Fleury en Sjoukje Spijkerman draaide niet hun droomwedstrijd. Na een val in hun tempo-oefening herpakten zij zich goed. Met een prachtige balansoefening hadden zij de hoogste score van hun categorie en wonnen ze brons. Op de foto v.l.n.r. Renee Fleury, Sjoukje Spijkerman, Lemmy van der Zee, Meike Fleury, Enola Kramer, Rixt Boersma en Meta van Dekken.