WTOC (geel-blauwe tenues) morste punten tegen AVC.
WTOC (geel-blauwe tenues) morste punten tegen AVC. Foto: Jantsje Wiersma.

Verlies Broekster Boys en Be Quick Dokkum

HARLINGEN - Broekster Boys verloor zaterdag van Zeerobben uit Harlingen. Een 3-0 achterstand werd nog bijna goedgemaakt.

Met opportunistisch voetbal en de inbreng van verse krachten kwam Broekster Boys op 3-1. Jos Regnerus wist de rebound (na een schot van Piet Wessel Dijkstra) beheerst binnen te tikken. Ineens leek Broekster Boys de bovenliggende partij en toen Juryan Dantuma in de negentigste minuut de 3-2 binnentikte, lag een gestolen punt in bereik. Het bleef bij 3-2.

Be Quick zit in de hoek waar de klappen vallen. De Dokkumer formatie wordt al weken geteisterd door allerlei blessures. Bedum was zaterdag met 0-3 te sterk, al leek het na rust nog even heel spannend te worden toen Be Quick de gelijkmaker dacht te hebben gemaakt. Zaterdag volgt echter al weer een herkansing. Gorecht komt naar het Tolhuispark en kan rekening houden met een getergd Be Quick. In Haren werd destijds verloren.

SV Marum was wederom te sterk voor SC Veenwouden: 4-1. In de zeventigste minuut wist Veenwouden de eer te redden toen Sybrand de Graaf een houdbaar schot losliet waarbij doelman Rick Snip blunderde. VV Kollum won met 4-3 van Anjum, maar kreeg de zege in de laatste minuut enigszins gelukkig in de schoot geworpen. Thieme Brandsma dribbelde het strafschopgebied van Anjum binnen en wist Joop Pijnacker te vinden, zijn schot werd door een Anjumer verdediger ongelukkig van richting veranderd en stuiterde buiten het bereik van keeper Lolke Dijkstra in de goal: 4-3.

WTOC uit Oudwoude verloor met 0-1 van AVC uit Sexbierum. In de vierenzestigste minuut kwam WTOC op achterstand. In de eerste helft had WTOC een overwicht, maar kwam men niet tot scoren.