Sterre de Vries en Myla
Jagersma, Turn- en Gymsport.
Sterre de Vries en Myla Jagersma, Turn- en Gymsport. Foto: Ingezonden

Medailles Turnlust, Gymsport en SVK

FERWERT - In de sporthal van Ferwert was zaterdag de tweede en laatste plaatsingswedstrijd turnen voor het Fries kampioenschap in wedstrijdgroep 3.

Bij de pupillen 1 D3 was het goud voor Dana de Vries, brons voor Mirte Leemburg en een vijfde medaille voor Elbrich Wijbenga van Turnlust Hallum. Ze zullen vast en zeker geplaatst zijn voor het FK. Bij de pupillen 2 D2 won Anna Gerda Hellema zilver en maakt ook kans op deelname aan het FK.
Myla Jagersma en Sterre de Vries van Turn- en Gymsport Dokkum komen samen uit op niveau D2 in de leeftijdscategorie pupil 1. Ze turnden een prachtige wedstrijd met voor Sterre zelfs de hoogste score op balk en Myla veroverde dit bij brug. Sterre de Vries nam zilver mee naar huis en Myla Jagersma brons. Ze plaatsten zich voor de Friese kampioenschappen. Elske Feenstra, pupil 1 D4 van SVK Kollumerzwaag, werd met een eind score van 53.300 vierde van de 25 turnsters en won een medaille.