Judogoud voor Quinten van der Veen

DEN HAAG - Zaterdag 9 maart vonden de Nederlandse kampioenschappen plaats voor judoka's tot 18 jaar in Den Haag.

Er werd keihard gestreden voor het felbegeerde eremetaal. De 14-jarige Quinten van der Veen uit De Westereen wist in de klasse tot 46 kilogram goud in de wacht te slepen. In de eerste ronde was Quinten vrijgeloot. Zijn tweede partij wist hij met ippon te winnen van Ben Goldsmith uit Zuid Holland. Ook zijn derde partij wist hij met een volle punt te winnen van Van Kooten uit midden Nederland. In de halve finale wist hij in de golden score te winnen van de sterke tegenstander Binck te Winkel. In de finale moest hij tegen Tim Winter uit Oost-Nederland, tegen wie hij door een wazari de gouden medaille behaalde. Quinten is eigenlijk een jaar te jong voor de leeftijdsklasse tot 18 jaar, hij mag nog meedoen in de klasse tot 15 jaar.