Hessel Nicolai van de Judo Kings op de hoogste trede van het podium.
Hessel Nicolai van de Judo Kings op de hoogste trede van het podium. Foto: Ingezonden

Judoprijzen Judo Kings, teamtoernooi FMT Sport

DEN HAAG - Zaterdag was de strijd om het Nederlands kampioenschap voor judoka's tot achttien jaar in Den Haag. In de enorme imposante zaal werd er keihard gestreden voor het felbegeerde eremetaal.

Hessel Nicolai uit Feanwâlden van de Judo Kings wist in de koningsklasse tot 81 kilogram het goud in de wacht te slepen. Naast Hessel waren er nog meer medailles, Milou Hendriks uit Grou en Rumaisa Ifrisan van Judoschool Oord stonden beide in de klasse tot 40 kilogram. Ze wonnen brons. Zondag 10 maart werd in Alkmaar het Girls Only judo toernooi georganiseerd. Brecht van de Heide uit Pingjum won zilver in de klasse tot 22 kilogram, Ingrid de Ruiter uit De Westereen wist twee medailles te winnen, ze werd eerste bij de meisjes tot acht jaar en tweede bij de meisjes tot 10 jaar in de klasse tot 25 kilogram.

Minke de Ruiter, zusje van Ingrid, uit De Westereen won het zilver in de klasse tot 36 kilogram in de dames tot vijftien jaar. Mirthe Hartman uit Sexbierum won het goud in de klasse + 36 kilogram bij de meisjes tot 10 jaar en het zilver in de klasse tot 40 kilogram bij de meisjes tot twaalf jaar. Haar zus Sanne Hartman uit Sexbierum won het goud in de klasse tot 40 kilogram bij de meisjes tot vijftien jaar.

Zaterdag 9 maart deden er elf judoka's van FMT Sport uit Oentsjerk/Feanwâlden mee aan het True Colours teamtoernooi in Sneek. Geen 'gewoon' teamtoernooi maar eentje met een bijzondere aanpak. De teams werden samengesteld uit judoka's van verschillende clubs, kregen een teambegeleider toegewezen en een kleur band. Zo streden er kleurenteams tegen elkaar in plaats van clubteams. Alle deelnemers kregen uiteindelijk dezelfde grote kleurrijke medaille omgehangen. Sil Velstra werd tot 'coach van de dag' benoemd.