Noordelijk judo kampioenschap

KOLLUM - In Kollum werden zaterdag de Noordelijke kampioenschappen gehouden voor de judoka's tot twaalf jaar en tot achttien jaar. Voor de judoka's tot achttien jaar stond een kwalificatie voor de Nederlandse kampioenschappen in Den Haag op het spel.

In de klasse tot 40 kilogram stonden Rumaisa Ifrisan (Judoschool Oord) en Milou Hendriks uit Grou die erg spannende wedstrijden streden, met onderling sterk resultaat. Hendriks won het zilver en Rumaisa het brons. In de klasse tot 50 kilogram won Wesley Smid uit De Westereen het goud door alle tegenstanders binnen 30 seconden op de rug te leggen. In de klasse tot 52 kilogram stonden Yanna Yu Kleinhuis uit Grou en Berber Ludema uit Dokkum. Yanna Yu wist geen partij te winnen, Berber Ludema won het goud. Rixt Geertsma uit Feanwâlden moest één keer haar meerdere erkennen, maar wist knap het brons te winnen in de klasse tot 57 kilogram.

Bij de judoka's tot twaalf jaar wonnen Kris Postma uit De Westereen, Friso Elzinga uit Munein, Riemer Jelte Buwalda uit Bolsward en Maarten Brinker uit Gorredijk het goud. Het zilver ging naar Jurre Steenge en het brons was er voor Olaf van der Heide uit Pingjum en Mirthe Hartman uit Sexbierum.