Voorzitter Wierd Kooistra (links) en Gerlof Kootstra bekrachtigen hun samenwerking.
Voorzitter Wierd Kooistra (links) en Gerlof Kootstra bekrachtigen hun samenwerking. Foto: Jantsje Wiersma

Gerlof Kootstra trainer vrouwen WTOC

OUDWOUDE - Het bestuur van WTOC heeft voor het seizoen 2019-2020 Gerlof Kootstra als nieuwe trainer voor de vrouwen aangesteld.

Leider van de vrouwen Alle Hoekstra - tevens hoofdsponsor van WTOC - kent Gerlof persoonlijk en heeft de eerste contacten gelegd. In het verleden hadden beide mannen namelijk wel eens gebrainstormd om samen nog wat te gaan doen op voetbalgebied. De gelegenheid daartoe bood zich nu aan. Na een gesprek met bestuur en een delegatie van de vrouwen is unaniem besloten Gerlof te vragen volgend seizoen de vrouwen te trainen en de wedstrijdbegeleiding te verzorgen. Bestuur en speelsters zijn ervan overtuigd dat het voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal enorm belangrijk is dat er een goede begeleiding is. Bij WTOC speelt vrouwenvoetbal al jaren een belangrijke rol in de vereniging. Volgend jaar wordt zelfs het veertigjarig jubileum gevierd. Met deze aanstelling onderstreept WTOC nog maar eens het belang dat zij hecht aan het vrouwenvoetbal. De leiders/assistent scheidsrechter Alle Hoekstra en Ids van der Veen hebben aangegeven nog een seizoen te blijven. De vrouwen worden momenteel getraind door interim-trainer Bert Bosgraaf.

Bij de Jeugdafdeling is al wel bekend dat de gediplomeerde KNVB jeugdtrainers Sybren Bosma, Nyc kele Smeding en Sytze de Boer nog zeker een seizoen doorgaan.