SC Veenwouden (blauw-witte tenues) heeft de tegenstander in de tang, maar Marum ging er toch met de winst vandoor. Foto: Meint de Vries

Marum in slotfase voorbij SC Veenwouden: 0-3

FEANWALDEN - De voetbalwedstrijd tussen de nummer drie SV Marum en de nummer acht SC Veenwouden in de tweede klasse is geëindigd in een geflatteerde 0-3 zege voor Marum.

Daar leek het lange tijd niet op want tot aan de drieënzeventigste minuut waren de ploegen in evenwicht en leek het op 0-0 uit te draaien omdat beide teams weinig kansen wisten te creëren.

In de eerste helft waren de mogelijkheden zeer schaars. Marum had weliswaar een licht veldoverwicht, maar de thuisclub hield de verdediging goed gesloten. De thuisclub was na achttien minuten dicht bij de openingstreffer, maar de vrije trap van Rinse Procee ging voorlangs. Marum kreeg een mogelijkheid via Marc Oldewaris die over schoot na een voorzet van Jasper Siepelinga. SCV doelman Coenraad van der Mark moest daarna ver uit zijn doel om een dieptepass van Noel Kailola onschadelijk te maken.

In de slotfase waren er nog twee mogelijkheden voor SCV. Robbert Lodewijks prikte de bal uit een corner van Sybrand de Graaf naast het doel en na een solo van De Graaf wist doelman Rick Snip redding te brengen. SCV deelde vervolgens een speldenprik uit in de zesenvijftigste minuut toen Hessel Ellens uit een voorzet van Wytze Veenstra over schoot.

Daarna beging Arjan Haringsma een overtreding, waarna Noel Kailola de penalty verzilverde: 0-1. Twee minuten later stond SCV met tien man toen Gooitzen de Vries rood kreeg na een akkefietje met Tom Boezerooy.
In de negentigste minuut werd de wedstrijd definitief beslist toen Dennis Swieringa een voorzet van Boezerooy wist af te ronden: 0-3. In de zesennegentigste minuut bepaalde Tom van Kammen de eindstand op 0-3.