Wardy Kollum won meerdere medailles tijdens de Valentijnscup in 
Oosterwolde.
Wardy Kollum won meerdere medailles tijdens de Valentijnscup in Oosterwolde. Foto: Ingezonden

Acroprijzen op Valentijnscup in Oosterwolde

OOSTERWOLDE - Zaterdag 16 februari was de eerste dag van de Valentijnscup in Oosterwolde.

Het E-juniorentrio Nathalie Terpstra Yvonne Talstra en Annyk de Vries van Wardy Kollum liet een goede oefening zien die vooral op artistiek vlak erg strak was. Dit werd beloond met een puntentotaal van 22,12 en een zilveren medaille. Daarna liet het E-seniorentrio Mirjanna Damstra, Annejel Dijkstra en Lotte Hofstra hun oefening laten zien. Het lukte dit team, met een puntentotaal van 22,91, eerste te worden. Op zondag 17 februari kwamen nog drie teams van Wardy in actie. Het C-juniortrio Lemmy van der Zee, Enola Kramer en Meike Fleury draaide een strakke tempo-oefening, met een vrolijke choreografie en mooie salto's. Zij wonnen hiermee het zilver.

Zaterdag deden er van GVV Feanwâlden drie teams mee in de E-lijn. Het E-juniorenduo Elyse Kammelar en Lenthe van der Kooi is met hun mooie, strakke oefening derde geworden. Als laatste waren Wianna Banga, Ilse Cuperus en Amarins de Bruin aan de beurt. Zij werden derde. Zondag waren de mixparen D-lijn aan de beurt. Stefano Tienstra en Danique Wassenaar hebben een mooie derde plaats behaald. Klaas Gunnink en Natascha Post namen met een strakke oefening een gouden medaille in ontvangst. Op zondag stonden alle teams van topsportstichting Acro Academy Noord Nederland op de vloer. De teams wisten allemaal het goud in hun categorie te verdienen en de Acro Academy ging dan ook - naast de gouden medailles - naar huis met de Valentijn Acrocup: de beker voor de hoogste gemiddelde dagscore.

Eén van de gymnasten was Arjenne Steenbergen uit Burgum Zij kwam uit in de A-junioren 1 met haar partners Myrthe Tognini en Nova Houtman. Met twee schitterende oefeningen en een gouden medaille startten zij het seizoen goed.