WTOC (geel-blauw) delfde het onderspit tegen Oostergo.
WTOC (geel-blauw) delfde het onderspit tegen Oostergo. Foto: Jantsje Wiersma

Verlies voor kansen missend WTOC

EE - WTOC uit Oudwoude kwam tegen VV Oostergo vroeg op voorsprong, maar verloor de wedstrijd.

De wedstrijd was nog maar pas begonnen toen WTOC een strafschop kreeg. Jilles Bosma werd tegen de grond gelopen en scheidsrechter Vonk wees naar de stip. Taede van der Ploeg benutte de strafschop feilloos: 0-1. WTOC wilde de marge vergroten maar dat lukte niet. Wel kansen maar geen doelpunten. Een schot van Oostergo werd door keeper Geoffrie Hoiting uit het doel geranseld, de bal kon niet voldoende weggewerkt worden en kwam voor de voeten van Lieuwe Sijtsma die de 1-1 scoorde in de vijfenveertigste minuut. Oostergo kwam de tweede helft meteen op voorsprong. Weer was Lieuwe Sijtsma de gevierde man: 2-1. WTOC was nog niet van de schrik bekomen of de 3-1 was een feit. Herman Sprik was de maker met een kopbal. Daarna kwam WTOC terug, Sybren Bosma scoorde beheerst de 2-3.